Premièreweek

Gilbert (6+)

Hanne Larsen Film / Familiefilm

Noorse boekverfilming over nieuwe vrienden maken, het gaan van je eigen weg en extreme eierallergie.

De 11-jarige Gilbert is net verhuisd naar een nieuwe stad. Niemand weet hier van zijn extreme allergie voor eieren die hem de scheldnaam 'Spuugbert' bezorgde. Zijn nieuwe buurmeisje nodigt hem al snel uit voor een feestje dat zij geeft voor haar ijshockeyteam. Een feestje waar Gilbert graag naar toe wil, want misschien kan hij wel keeper van het team worden.

Als zijn ouders op reis gaan, komt tante Doris een paar dagen op hem passen. Zij is een beetje vreemd. Ze bakt het liefst de hele dag samen koekjes en wil spelletjes doen, iets waar Gilbert’s helemaal geen zin in heeft. Eigenlijk vindt hij haar verschrikkelijk. Stiekem glipt hij er daarom tussenuit om te gaan ijshockeyen. Dat laat tante Doris niet gebeuren. Ze gebruikt het ergste wapen denkbaar: eieren! Voor Gilbert is de maat vol en kan dit maar een ding betekenen: wraak!

Wanneer draait deze film nog meer?
Elke maandagmiddag wordt het filmprogramma van donderdag t/m woensdag bekend gemaakt en kunt u hier zien wanneer de film nog meer draait.

Deel op:

ook leuk

Film François Ozon

Een relatie beginnen met je psychiater: Chloé had het beter niet kunnen doen. Spannend en erotisch tegelijk met een...

info Bestel
Film Rama Burshtein

Een onconventionele en uiterst charmante romantische komedie over liefde en huwelijk in de Joodse gemeenschap.

info Bestel

Waar

Pleinzaal

Info

Land/jaar: Noorwegen, 2016
Regie: Hanne Larsen
Met: Simon Hobbel Rosendahl, Gisken Armand, Hannah Dybvand, Frida Hallgren
Lengte: 90 minuten

Recensies

★★★ “...er valt voor de doelgroep van 6 tot 10-jarigen genoeg te genieten: van de nodige kots- en scheetgrappen tot een lieve romance met een buurmeisje
Algemeen Dagblad 7 augustus 2017

"De anders zo beschaafde elfjarige zint op wraak."

★★★ "Deze heuse wraakfilm voor kinderen is een Nederlands gesproken, doch van oorsprong Noorse filmproductie in de traditie van Roald Dahl's Matilda. Hoewel Gilbert dat niveau niet helemaal haalt,...

Nieuws

De beste zomerfilms vanaf het terras of vanuit je zelf meegenomen bank, kleedje of stoel. De laatste alweer is 31 augustus. Zing mee met ‘La La Land’!
> de toegang is gratis
> attend en nodig je vrienden uit via FB

Zeven voorstellingen, zeven nog onbekende theatermakers op zeven vrijdagen van zeven maanden; dat is onze serie Nieuwe Oogst. Vernieuwend, en ook nog eens gunstig geprijsd!