In Blue

Jaap van Heusden Film / Drama

Nederlandse stewardess Lin ontmoet de vijftienjarige Nicu die in de ondergrondse tunnels van Boekarest leeft. Dit leidt tot een complexe verbondenheid tussen hen.

Wanneer de Nederlandse stewardess Lin tijdens een vlucht naar Boekarest moet helpen bij een bevalling, maakt dit emoties in haar los die ze lang niet onder ogen heeft durven komen.

De volgende dag op weg naar het vliegveld rijdt Lins taxi de vijftienjarige weesjongen Nicu aan; een jongen die in de ondergrondse tunnels van de stad leeft. Ze besluit met hem mee te gaan naar het ziekenhuis. De toevallige ontmoeting leidt tot een verwarrende band tussen de twee, die balanceert op de dunne lijn van vriendschap, moeder-zoonrelatie en liefde; een onverwachte connectie die hen beiden kracht geeft. 

Regisseur Jaap van Heusden is onder meer bekend van zijn film 'De nieuwe wereld'. Hoofdrolspeelster Bianca Krijgsman won voor haar rol in deze film een Emmy Award.

Wanneer draait deze film nog meer?
Elke maandagmiddag wordt het filmprogramma van donderdag t/m woensdag bekend gemaakt en kunt u hier zien wanneer de film nog meer draait.

Deel op:

ook leuk

Film Joel Hopkins

Diane Keaton als rouwende weduwe die verliefd wordt op een dakloze man in Noord-Londen.

info Bestel
Film Justin Chadwick

Dit drama over de liefde tussen een schilder en de vrouw van een tulpenhandelaar speelt zich af in het...

info Bestel

Waar

Kelderzaal

Info

Land/jaar: Nederland/België/Roemenië, 2017
Regie: Jaap van Heusden
Met: Maria Kraakman, Bogdan Iancu
Lengte: 102 minuten

In samenwerking met

Geen zin om alleen naar de film te gaan?
Je bent niet de enige en daarom organiseert De Lieve Vrouw CineSingle! Een maandelijks filmmatinee op zondag als bijzonder ontmoetingsmoment voor single filmliefhebbers van alle leeftijden. Vooraf samen koffie drinken of juist borrelen na afloop in het café: de ideale setting voor een sfeervolle kennismaking.

Meer informatie over CineSingle? Mail Piet Jan Moesbergen:
pjmoesbergen@kpnmail.nl

Recensies

"In Blue had een simplistisch, moreel dubieus sprookje kunnen worden, maat het script doet niet aan valse romantiek"

Nederlands Dagblad 15 september 2017

''Een bijzonder hoopvolle film'' - 5 sterren

In Blue is een knap staaltje storytelling. Jaap van Heusden is een filmmaker om in de gaten te houden in het Nederlandse Filmlandschap. 

Camerawerk, muziek en hoofdrolspelers zijn voortreffelijk.

Nieuws

Voor nieuwsgierige filmliefhebbers hebben we drie verschillende cursussen in de aanbieding. In oktober start de eerste: Filmanalyse & premières. Filmdocent Mark Meuldijk graaft vol enthousiasme onder de oppervlakte van de premièrefilms. 
> Bekijk alle filmcursussen