Kedi

Ceyda Torun Film / Filmdocumentaire

In deze docu volgen we zeven zwerfkatten uit Istanboel met elk hun eigen persoonlijkheid. 

Honderdduizenden Turkse katten bewegen zich vrij door de straten van Istanboel. Ondanks hun vrije bestaan, zijn ze onlosmakelijk verbonden met de mensen in de stad. Zo wandelen ze al duizenden jaren in en uit de levens van mensen. Ze zijn een essentieel onderdeel geworden van de diverse gemeenschappen die de stad zo kleurrijk maken.

De katten van Istanboel zijn niemands eigendom. Ze leven tussen twee werelden, zijn wild noch tam, en brengen vreugde en een doel bij die mensen die ze zelf uitkiezen om hen te adopteren. In Istanboel zijn katten spiegels voor de inwoners; ze laten hen op een unieke manier reflecteren op hun leven. We volgen er zeven: Sari, Bengü, Aslan Parçasi, Psikopat, Deniz, Gamsiz en Duman

Regisseur Ceyda Torun werd geboren in Istanboel en bracht er haar jonge jaren door. Op straat speelde ze veel met de katten.

Wanneer draait deze film nog meer?
Elke maandagmiddag wordt het filmprogramma van donderdag t/m woensdag bekend gemaakt en kunt u hier zien wanneer de film nog meer draait.

Deel op:

ook leuk

Film Joel Hopkins

Diane Keaton als rouwende weduwe die verliefd wordt op een dakloze man in Noord-Londen.

info Bestel
Film Justin Chadwick

Dit drama over de liefde tussen een schilder en de vrouw van een tulpenhandelaar speelt zich af in het...

info Bestel

Waar

Theaterzaal (17-18)

Info

Land/jaar: Turkije, VS, 2016
Regie: Ceyda Torun
Met: de katten Sari, Bengü, Aslan Parçasi, Psikopat, Deniz, Gamsiz en Duman
Lengte: 80 minuten

Recensies

★★★★★ "...een documentaire van Ceyda Torun, die zelfs van hondenmensen kattenfans maakt."

Nieuws

Voor nieuwsgierige filmliefhebbers hebben we drie verschillende cursussen in de aanbieding. In oktober start de eerste: Filmanalyse & premières. Filmdocent Mark Meuldijk graaft vol enthousiasme onder de oppervlakte van de premièrefilms. 
> Bekijk alle filmcursussen