NIEUW TOEGEVOEGD

Rishi

Firma MES Theater / Toneel

''Een theatrale reconstructie van Rishi’s dood'' ★★★★★ De Volkskrant

Op 24 november 2012 werd de Surinaams-Hindoestaanse Rishi Chandrikasing op perron vier van station Den Haag Hollands Spoor doodgeschoten door een politieagent. Hij was zeventien jaar en bleek ongewapend.

Voor het indrukwekkende en lovend ontvangen ‘Rishi’ verdiepte schrijver Kees Roorda zich uitgebreid in de politierapporten, de getuigenverklaringen en de rechterlijke uitspraak. Ook sprak hij met onder andere Rishi’s moeder, zijn neef en hun advocaat. Zo probeert hij een caleidoscopisch beeld te krijgen van wat er die ochtend op het station gebeurde en de impact op betrokkenen.

Roorda schreef een tekst waarin zesentwintig betrokkenen terugblikken op deze dramatische gebeurtenis. Theatergroep Firma MES geeft al deze mensen, elk met een eigen waarheid en perspectief, een stem. De voorstelling stond in De Volkskrant theater top-10 2016/2017 op de eerste plek: "Genialer en actueler werd theater dit jaar niet. Iedereen zou dit moeten zien."

Regisseur, auteur en theatermaker Kees Roorda
Kees Roorda (1967) is mede-oprichter en artistiek leider van theatercollectief The Glasshouse dat voorstellingen maakte met acteurs, filmmakers, componisten, musici, beeldend kunstenaars, dichters en rappers. Voor The Glasshouse schreef hij o.a. de voorstellingen Surrender, Waterkou, Eclips, Hondenliefde, Melk en Bloed en Farah Diba. Voor Tryater schreef hij in 2013 De Wouden en in 2016 De Wierheid fan Wylgeragea. In 2007 sprak hij de Staat van het Theater uit, de traditionele opening van het Nederlands Theaterfestival.

> Deze voorstelling is voor slechts 70 man publiek toegankelijk. Reserveren is daarom niet mogelijk. Koop je kaarten online of aan de kassa. 

Deel op:

ook leuk

Theater Liliane Brakema / Firma Ducks Liliane Brakema

Het kersverse gezelschap Firma Duck laat haar eigenzinnige theaterstijl los op Ingmar Bergmans filmscenario Face to...

info Bestel
Jeugd Koeterwaals

Vrolijk verhaal over buitenspelen, vies worden en nieuwe dingen durven!

info Bestel

Waar

Theaterzaal (17-18)

Entree

€ 16,50 Standaard
€ 15,50 65+
€ 14,00 De Lieve Vrouw Pas
€ 10,00 Student

Info

Regie: Thomas Schoots
Door: Firma MES
Met: Roos Eijmers, Lindertje Mans, Daan van Dijsseldonk
Lengte: 80 minuten
Website:

Recensies

★★★★★ "De opbouw van de tekst, het tragische bronmateriaal en de fantastische spelers maken Rishi tot een heftig en onontkoombaar drama,...

★★★★★ “In regie van Thomas Schoots is RISHI een collage van stemmen van personages in wat soms een onwaarschijnlijke thriller lijkt. (…) In RISHI duiken de vaste MES-acteurs Daan van Dijsseldonk, Roos...

Nieuws

Voor nieuwsgierige filmliefhebbers hebben we drie verschillende cursussen in de aanbieding. In oktober start de eerste: Filmanalyse & premières. Filmdocent Mark Meuldijk graaft vol enthousiasme onder de oppervlakte van de premièrefilms. 
> Bekijk alle filmcursussen