ROLE MODEL (12+)

DOX en NBprojects Theater / Jongerentheater
Wees je eigen rolmodel. DOX viert in rap, dans en zang de individualiteit.

‘ROLE MODEL’ is een performance waarin funk en moderne dans op elkaar botsen. Zes vrouwelijke dansers presenteren zich in vol ornaat. Ieder met een andere achtergrond, een uniek talent en een eigen danstaal. De persoonlijkheden spatten van het podium af. Dit is de mens achter de danser; gevoelig en ook fier en met lef. ‘Role Model’ pleit voor meer solidariteit onder vrouwen, met respect voor ieders eigen kracht. De dansers rappen, spreken en zingen sterke woorden en vieren individualiteit. Sterk, poëtisch, kwetsbaar, rauw, mooi. Onzeker en alles daartussen.

DOX is een dynamisch Utrechts gezelschap van zelfstandige en veelzijdige kunstenaars, die hun kennis overdragen aan een nieuwe generatie. De leefwereld van jongeren is een belangrijke inspiratiebron bij het maken van de voorstellingen. DOX werkt met jonge, ongepolijste urban dansers en spreekt daarmee een groot en jong theaterpubliek aan.

Nicole Beutler is een internationaal gerenommeerde choreografe, toneelschrijfster Magne van den Berg is onder meer winnaar van de Taalunie Toneelschrijfprijs 2016. Eerder tekenden zij - samen met DJ/componist Gary Sheperd - voor het jongerenproject ‘Liefdesverklaring’, goed voor lovende (publieks)reacties en vijfsterrenrecensies.

Deel op:

ook leuk

Theater NTjong i.s.m. DOX Casper Vandeputte

Een docente gijzelt haar leerlingen en begint een manipulatief spel.

info Bestel
Theater NTjong Noël Fischer

Hilarische voorstelling over het ongeneerde verlangen naar schoonheid ****(NRC).

info Bestel

Waar

Theaterzaal (17-18)

Entree

€ 15,00 Standaard
€ 12,50 De Lieve Vrouw Pas
€ 12,50 Jongeren

Info

Regie: Nicole Beutler
Door: DOX en NBprojects
Met: Spel en dans: zes vrouwelijke dansers. Concept: Nicole Beutler en Magne van den Berg. Tekst: Magne van den Berg.
Lengte: 75 minuten
Website:

Nieuws

Voor nieuwsgierige filmliefhebbers hebben we drie verschillende cursussen in de aanbieding. In oktober start de eerste: Filmanalyse & premières. Filmdocent Mark Meuldijk graaft vol enthousiasme onder de oppervlakte van de premièrefilms. 
> Bekijk alle filmcursussen