The Beguiled (16+)

Sofia Coppola Film / Thriller

Een beklemmende thriller van Sofia Coppola (Lost in Translation, Marie Antoinette).

Deze beklemmende thriller van regisseur en scenarioschrijver Sofia Coppola (‘Lost in Translation’, ‘Marie Antoinette’) is gebaseerd op het boek ‘A Painted Devil’ van Thomas Cullinan.

Het verhaal speelt zich af tijdens de Amerikaanse Burgeroorlog in 1864 in een meisjesinternaat in het Zuiden. De vrouwen die in het huis wonen, leven afgeschermd van de buitenwereld. Op een dag wordt een gewonde soldaat (Colin Farrell) aangetroffen. Hij wordt binnengelaten om verpleegd te worden. Er ontstaat een seksueel geladen sfeer en door onderlinge dreigende rivaliteit tussen de vrouwen neemt het verhaal een onverwachte wending.

Achtergronden
In 1966 werd de Southern Gothic-roman ‘A Painted Devil’ van auteur Thomas P. Cullinan gepubliceerd. Het boek werd enkele jaren later verfilmd door Don Siegel en met Clint Eastwood in de rol van hoofdpersonage John McBurney. Sofia Coppola baseerde haar script op zowel de roman van Cullinan als Siegels verfilming uit 1971, met als verschil dat het verhaal in haar versie vanuit het standpunt van de vrouw verteld wordt.

Wanneer draait deze film nog meer?
Elke maandagmiddag wordt het filmprogramma van donderdag t/m woensdag bekend gemaakt en kunt u hier zien wanneer de film nog meer draait.

Deel op:

ook leuk

Film Joel Hopkins

Diane Keaton als rouwende weduwe die verliefd wordt op een dakloze man in Noord-Londen.

info Bestel
Film Justin Chadwick

Dit drama over de liefde tussen een schilder en de vrouw van een tulpenhandelaar speelt zich af in het...

info Bestel

Waar

Grachtzaal

Entree

KLIK OP GEWENSTE DATUM
€ 9,50 Standaard
€ 8,50 CJP
€ 7,50 De Lieve Vrouw Pas

Info

Land/jaar: VS, 2017
Regie: Sofia Coppola
Met: Nicole Kidman, Kirsten Dunst, Elle Fanning, Colin Farrell
Lengte: 105 minuten

Recensies

Volkskrant 7 september 2017

"Beeldschoon gefilmd" - 3 sterren

"De acteurs zijn fantastisch, de scenes zijn beeldschoon gefilmd"

★★★★ "The Beguiled is prachtig gefotografeerd, met omfloerste, schilderachtige beelden die zowel naar Vermeer verwijzen als foto’s uit de tijd van de Amerikaanse...

Nieuws

Voor nieuwsgierige filmliefhebbers hebben we drie verschillende cursussen in de aanbieding. In oktober start de eerste: Filmanalyse & premières. Filmdocent Mark Meuldijk graaft vol enthousiasme onder de oppervlakte van de premièrefilms. 
> Bekijk alle filmcursussen