The Big Sick

Michael Showalter Film / Romantiek

Semi-autobiografische komedie over komiek Kumail Nanjiani en zijn vrouw Emily V. Over prille liefde en cultuurverschillen in New York.

Video from qi.tv on Vimeo.

Na een one-night stand worden de komiek Kumail en Emily smoorverliefd op elkaar. Dat gaat niet zomaar: zijn traditionele Pakistaanse ouders zien hun zoon liever trouwen met een degelijk Pakistaans meisje. Wanneer Emily daar bij toeval achter komt wil ze Kumail nooit meer zien.

Maar dan wordt Emily ziek en raakt ze zelfs in coma. Terwijl de artsen een oplossing zoeken, wijkt Kumail geen moment van haar zijde. Emily's excentrieke ouders ergeren zich hier blauw aan. Toch ontstaat er heel langzaam een band tussen Kumail en Emily’s ouders die hun leven voorgoed zal veranderen.

‘The Big Sick’ is het waargebeurde liefdesverhaal van de komiek Kumail Nanjiani (een rol die hij zelf speelt) en zijn vrouw. De film vertelt op een hilarische en ontroerende manier hun gevecht tussen liefde en familietradities. De film ging onlangs in première op het festival van Sundance en groeide sindsdien uit tot dé romantische komedie van het jaar.

Wanneer draait deze film nog meer?
Elke maandagmiddag wordt het filmprogramma van donderdag t/m woensdag bekend gemaakt en kunt u hier zien wanneer de film nog meer draait.

Deel op:

ook leuk

Film François Ozon

Een relatie beginnen met je psychiater: Chloé had het beter niet kunnen doen. Spannend en erotisch tegelijk met een...

info Bestel
Film Rama Burshtein

Een onconventionele en uiterst charmante romantische komedie over liefde en huwelijk in de Joodse gemeenschap.

info Bestel

Waar

Theaterzaal (17-18)

Info

Land/jaar: VS, 2017
Regie: Michael Showalter
Met: Kumail Nanjiani, Zoe Kazan, Holly Hunter
Lengte: 118 minuten

Recensies

NRC 3 augustus 2017

“De beste romkom in jaren”

★★★★ “De beste romantische komedie in jaren is gebaseerd op een waargebeurde geschiedenis die de scenarioschrijvers van The Big Sick overkwam. Dit geeft alles een groot gevoel van authenticiteit en...

★★★★ “[…] The Big Sick ís geen conventionele romcom.”

“Acteur Kumail Nanjiani weet in bijna elke scène van The Big Sick een uitstekend evenwicht te vinden tussen komedie en drama.”

Nieuws

De beste zomerfilms vanaf het terras of vanuit je zelf meegenomen bank, kleedje of stoel. De laatste alweer is 31 augustus. Zing mee met ‘La La Land’!
> de toegang is gratis
> attend en nodig je vrienden uit via FB

Zeven voorstellingen, zeven nog onbekende theatermakers op zeven vrijdagen van zeven maanden; dat is onze serie Nieuwe Oogst. Vernieuwend, en ook nog eens gunstig geprijsd!