LAATSTE WEEK

The Circle

James Ponsoldt Film / Drama

In deze sciencefiction/thriller krijgt Mae (Emma Watson) een droombaan bij ‘The Circle’; een social mediabedrijf dat wel erg aan een sekte doet denken.

Wie wil er niet werken voor technologiebedrijf ‘The Circle’? Groter dan Facebook, hotter dan Snapchat, alwetender dan Google. Een wereld waarin alles online wordt gedeeld. Echt alles. Mae (Emma Watson) begint onderaan de ladder, maar bij de eerste speech van oprichter Bailey (Tom Hanks) voelt ze dat ze met iets groots bezig is. 

Het machtigste internetbedrijf ter wereld zorgt voor de verbinding van alle gebruikersdata: persoonlijke e-mails, hun sociale media, betalingsverkeer en aankopen. Het resultaat: iedereen heeft slechts één online identiteit. Een nieuw tijdperk van openheid en gemeenschapszin is aangebroken. Deze aanpak blijkt minder rooskleurig te zijn wanneer persoonlijke gegevens in de verkeerde handen terechtkomen.

Achtergrondinfo
Regisseur James Ponsoldt (‘Smashed’, ‘The Spectacular Now’) laat de kijker op spannende wijze nadenken over privacy in onze huidige en toekomstige samenleving. ‘The Circle’ is gebaseerd op de gelijknamige literaire sensatie van Dave Eggers, waar de lessen van filosoof Orwell duidelijk naar het heden vertaald worden. Als er één film is die ons een spiegel van onze tijd voorhoudt, is deze het wel.

Wanneer draait deze film nog meer?
Elke maandagmiddag wordt het filmprogramma van donderdag t/m woensdag bekend gemaakt en kunt u hier zien wanneer de film nog meer draait.

Deel op:

ook leuk

Film François Ozon

Een relatie beginnen met je psychiater: Chloé had het beter niet kunnen doen. Spannend en erotisch tegelijk met een...

info Bestel
Film Rama Burshtein

Een onconventionele en uiterst charmante romantische komedie over liefde en huwelijk in de Joodse gemeenschap.

info Bestel

Waar

Theaterzaal (17-18)

Info

Land/jaar: VS, 2017
Regie: James Ponsoldt
Met: Emma Watson, Tom Hanks, John Boyega, Bill Paxton, Patton Oswalt, Ellar Coltrane
Lengte: 110 minuten

Nieuws

De beste zomerfilms vanaf het terras of vanuit je zelf meegenomen bank, kleedje of stoel. De laatste alweer is 31 augustus. Zing mee met ‘La La Land’!
> de toegang is gratis
> attend en nodig je vrienden uit via FB

Zeven voorstellingen, zeven nog onbekende theatermakers op zeven vrijdagen van zeven maanden; dat is onze serie Nieuwe Oogst. Vernieuwend, en ook nog eens gunstig geprijsd!