The Only Living Boy in New York

Marc Webb Film / Drama

Het comfortabele leven van de pas afgestudeerde Thomas verandert als blijkt dat zijn vader een affaire heeft. Thomas wil zijn moeder beschermen, maar raakt zelf ook in de ban van de minnares van zijn vader.

Thomas Webb, de zoon van een uitgever (Pierce Brosnan) en zijn artistieke vrouw, is net afgestudeerd van de universiteit en probeert zijn plaats in de wereld te vinden. Hij verhuist van zijn ouders' appartement aan de Upper West Side van Manhattan naar de minder luxe Lower East Side buurt. Hij raakt bevriend met zijn buurman W.F., een alcoholische schrijver (gespeeld door Jeff Bridges) die hem wereldse wijsheden en whiskeyshots geeft.

De wereld van Thomas begint te veranderen als hij erachter komt dat zijn vader vreemdgaat met een verleidelijke jongere vrouw (Kate Beckinsale). Thomas is erop gebrand deze relatie kapot te maken, maar het resultaat van zijn poging daartoe is dat hij in bed belandt met zijn vaders maîtresse, het begin van een reeks gebeurtenissen die zijn wereld definitief op de kop zetten.

Wanneer draait deze film nog meer?
Elke maandagmiddag wordt het filmprogramma van donderdag t/m woensdag bekend gemaakt en kunt u hier zien wanneer de film nog meer draait.

Deel op:

ook leuk

Film Joel Hopkins

Diane Keaton als rouwende weduwe die verliefd wordt op een dakloze man in Noord-Londen.

info Bestel
Film Justin Chadwick

Dit drama over de liefde tussen een schilder en de vrouw van een tulpenhandelaar speelt zich af in het...

info Bestel

Waar

Pleinzaal

Info

Land/jaar: VS, 2017
Regie: Marc Webb
Met: Kiersey Clemons, Callum Turner, Pierce Brosnan, Kate Beckinsale
Lengte: 105 minuten

Recensies

★★★★ ''...een film op vol culturele verwijzingen, sprankelende dialogen en psychologisch inzicht.''

Nieuws

Voor nieuwsgierige filmliefhebbers hebben we drie verschillende cursussen in de aanbieding. In oktober start de eerste: Filmanalyse & premières. Filmdocent Mark Meuldijk graaft vol enthousiasme onder de oppervlakte van de premièrefilms. 
> Bekijk alle filmcursussen