Thijs Borsten daagt uit (1)

Thijs Borsten, Lilian Vieira en Arnold Veeman Muziek / Theaterconcerten

Lilian Viera neemt het met haar samba soul op tegen de Gronings-Surinaamse singer-songwriter Arnold Veeman.

De Uitdaging is al jaren een begrip bij publiek en artiesten. Thijs Borsten verzamelt bijzondere musici met unieke stemmen en verenigt in De Uitdaging verschillende muzikale werelden. Begeleid door Thijs en zijn band maken zangers met een verschillende muzikale achtergrond elkaars repertoire eigen, in een muzikaal duel met alleen maar winnaars. Grote namen als Tania Kross, Giovanca, Mathilde Santing en Ernst Daniël Smid stapten eerder in de muzikale boksring en genoten van de spetterende muzikale confrontaties. Komend seizoen komt dit beproefde concept terug in dit theater, met een serie van drie unieke muzikale combinaties.

In januari neemt de Braziliaanse Lilian Vieira het met haar samba soul op tegen de Gronings-Surinaamse singer-songwriter Arnold Veeman. Een groter contrast is haast niet denkbaar. Dit is De Uitdaging ten voeten uit.

Lilian Vieira is de beste en meest authentieke Braziliaanse zangeres die Nederland rijk is. Ze is bekend van Zuco 103 en toerde over de hele wereld met deze zeer populaire band. Op 23-jarige leeftijd kwam de samba soul zangeres naar Nederland, waar ze meteen indruk maakte met haar speciale stem en uitstraling. Ze trad overal ter wereld op met jazz- soul- en funkbands en vele DJ’s. De laatste tijd zoekt ze steeds meer haar roots op, met het zingen van populaire Braziliaanse muziek en akoestische samba in het Portugees.

Arnold Veeman is het best bewaarde geheim van het noorden. Hij groeide op in een boerengezin in het Groningen van de jaren 70. In alle geluiden van de oude boerderij hoorde hij muziek, terwijl zijn oudere broers en zussen naar Steely Dan en Deep Purple luisterden. Arnold is zo onder de indruk van alle klanken dat hij al vroeg besluit alle muziek van de wereld te willen leren kennen.

Alle uitdagingen dit seizoen:
> Ma 8 jan Lilian Vieira & Arnold Veeman
> Ma 5 feb Sarah Jane & Shishani Vranckx
> Ma 5 mrt Kim Hoorweg & Nawras Altaky

Deel op:

ook leuk

Film The Royal Opera House David McVicar

Mozarts wereldberoemde opera 'The Magic Flute' ('Die Zauberflöte') adembenemend tot leven gewekt in de schitterende...

info Bestel
Theater Liliane Brakema / Firma Ducks Liliane Brakema

Het kersverse gezelschap Firma Duck laat haar eigenzinnige theaterstijl los op Ingmar Bergmans filmscenario Face to...

info Bestel

Waar

Theaterzaal (17-18)

Entree

€ 16,50 Standaard
€ 15,50 65+
€ 14,00 De Lieve Vrouw Pas
€ 10,00 Student

Info

Door: Thijs Borsten, Lilian Vieira en Arnold Veeman
Met: Lilian Vieira, Arnold Veeman, Thijs Borsten (piano/presentatie), Xander Buvelot (bas) en Arno van Nieuwenhuize (drums).
Lengte: 90 minuten
Website:

Nieuws

Voor nieuwsgierige filmliefhebbers hebben we drie verschillende cursussen in de aanbieding. In oktober start de eerste: Filmanalyse & premières. Filmdocent Mark Meuldijk graaft vol enthousiasme onder de oppervlakte van de premièrefilms. 
> Bekijk alle filmcursussen