Tramontane

Vatche Boulghourjian Film / Drama

De blinde Libanese muzikant Rabih ontdekt dat zijn identiteitskaart vals is. Op zoek naar zijn afkomst, volgt hij een spoor van leugens en verlies.

Wanneer zijn koor in Europa gaat optreden, moet de blinde Libanese muzikant Rabih zijn paspoort in orde maken. Het leidt tot een zoektocht naar zijn afkomst, kriskras door een land waar de burgeroorlog een spoor van leugens en verlies achterliet. Wie is hier nu de echte blinde?

Dubbel blind is hij eigenlijk, de jonge Libanese muzikant Rabih. Sinds zijn prille jeugd kan hij niet meer zien, maar nu tast hij ook nog eens in het duister over zijn eigen afkomst. Bij toeval komt hij erachter dat zijn identiteitskaart vals is. Bovendien blijken zijn geboortepapieren verloren geraakt in de burgeroorlog.

Rabihs zoektocht naar zijn identiteit brengt hem op een reis door Libanon langs leugens en verdriet, sporen van de burgeroorlog die het land tussen 1975 en 1990 teisterde. Zijn eigen moeder loog tegen hem, en zij is niet de enige. Wat is de rol van zijn oom Hisham, die de kleine Rabih als baby vond in een door de oorlog verwoest dorpje? Diens oude strijdmakkers hebben hopelijk een antwoord.

Achtergronden
Vatche Boulghourjian leverde met zijn speelfilmdebuut een klassiek verhaal over de zoektocht naar de waarheid te midden van een zee van leugens, waaraan hij ingenieuze plottwists toevoegde. Een goed verstaander vindt antwoorden in de prachtige muzikale intermezzo’s.

Wanneer draait deze film nog meer?
Elke maandagmiddag wordt het filmprogramma van donderdag t/m woensdag bekend gemaakt en kunt u hier zien wanneer de film nog meer draait.

460x 50_picl _v3Met Picl kun je een selectie van ons filmaanbod online bekijken. Gewoon op je tv, tablet of telefoon. Op een moment dat het jou uitkomt.

Bekijk Tramontane online
> Check ons complete online filmaanbod

Deel op:

ook leuk

Film François Ozon

Een relatie beginnen met je psychiater: Chloé had het beter niet kunnen doen. Spannend en erotisch tegelijk met een...

info Bestel
Film Rama Burshtein

Een onconventionele en uiterst charmante romantische komedie over liefde en huwelijk in de Joodse gemeenschap.

info Bestel

Waar

Pleinzaal

Info

Land/jaar: Libanon, 2016
Regie: Vatche Boulghourjian
Met: Barakat Jabbour, Julia Kassar
Lengte: 105 minuten

Recensies

Parool 3 augustus 2017

“Tot het einde toe spannend”

★★★★ "Ribah (Barakat Jabbour) probeert in Libanon de waarheid over zijn afkomst te ontdekken, maar de verhalen die hij hoort spreken elkaar tegen."

★★★ "Documentairemaker Vatche Boulghourjian maakt in zijn speelfilmdebuut ‘Tramontane’ invoelbaar hoe het is om in een door conflicten verwoest land als Libanon te leven."

Nieuws

De beste zomerfilms vanaf het terras of vanuit je zelf meegenomen bank, kleedje of stoel. De laatste alweer is 31 augustus. Zing mee met ‘La La Land’!
> de toegang is gratis
> attend en nodig je vrienden uit via FB

Zeven voorstellingen, zeven nog onbekende theatermakers op zeven vrijdagen van zeven maanden; dat is onze serie Nieuwe Oogst. Vernieuwend, en ook nog eens gunstig geprijsd!