premièreweek

Tulipani

Mike van Diem Film / Drama

Een sprookjesachtige tragikomedie. Een Zeeuwse boer wil na de watersnoodramp in '53 nooit meer natte voeten en fietst naar Zuid-Italië voor een nieuw bestaan.

De nieuwe film van Oscar- en Gouden Kalf-winnaar Mike van Diem (o.a. ‘Karakter’ en ‘De Surprise’) is een sprookjesachtige tragikomedie over een romantische Zeeuwse boer (Gijs Naber) die na de watersnoodramp in 1953 nooit meer natte voeten wil en naar Zuid-Italië fietst. Aan de rand van een klein dorpje weet hij op miraculeuze wijze tulpen te kweken en groeit hij uit tot een levende legende. Dertig jaar later probeert een Italiaanse politie-inspecteur (Giancarlo Giannini) er achter te komen wat er werkelijk gebeurd is, maar dat blijkt nog niet zo makkelijk.

Achtergronden
De cast van de film bestaat uit Nederlandse, Italiaanse en Canadese acteurs. “Naast een aantal ijzersterke Italiaanse acteurs, waaronder Giancarlo Giannini, hebben we Gijs Naber in een hele aanstekelijke hoofdrol zoals we hem nog niet eerder zagen en introduceren we zijn tegenspeelster Anneke Sluiters: een nieuwe verschijning in de Nederlandse film, die grote indruk zal maken”, aldus regisseur Mike van Diem.

Wanneer draait deze film nog meer?
Het volledige programma voor de komende filmweek (do t/m wo) maken we op maandagmiddag bekend.

Deel op:

ook leuk

Film Joel Hopkins

Diane Keaton als rouwende weduwe die verliefd wordt op een dakloze man in Noord-Londen.

info Bestel
Film Justin Chadwick

Dit drama over de liefde tussen een schilder en de vrouw van een tulpenhandelaar speelt zich af in het...

info Bestel

Waar

Grachtzaal

Entree

KLIK OP GEWENSTE DATUM
€ 9,50 Standaard
€ 8,50 CJP
€ 7,50 De Lieve Vrouw Pas

Info

Land/jaar: Nederland, Italië, Canada, 2017
Regie: Mike van Diem
Met: Gijs Naber, Anneke Sluiters, Giancarlo Giannini, Giorgio Pasotti, Donatella Finocchiaro, Lidia Vitale
Lengte: 100 minuten

Recensies

Nieuws

Voor nieuwsgierige filmliefhebbers hebben we drie verschillende cursussen in de aanbieding. In oktober start de eerste: Filmanalyse & premières. Filmdocent Mark Meuldijk graaft vol enthousiasme onder de oppervlakte van de premièrefilms. 
> Bekijk alle filmcursussen