Una mujer fantástica

Sebastián Lelio Film / Drama

Marina is een jonge transgender. Als haar partner plotseling overlijdt, zijn zowel artsen als zijn familie argwanend over haar rol bij zijn dood.

Marina en Orlando houden van elkaar en maken plannen voor de toekomst. Marina is een jonge serveerster. Orlando is 20 jaar ouder en is de eigenaar van een drukkerij. Wanneer Orlando plotseling komt te overlijden is het leven zoals Marina dat kende plotseling voorbij. Tijd om te rouwen wordt haar niet gegund. Zowel de doctoren als zijn familie zijn argwanend over haar exacte rol bij zijn dood. Haar seksuele identiteit, Marina is een transgender, is voor hen ook stuitend.

Terwijl er een onderzoek wordt gestart, sluit zijn familie, die de relatie nooit heeft geaccepteerd, haar volledig buiten. Ze is niet welkom op de begrafenis en wordt zijn appartement uitgezet. Marina laat zich echter niet zomaar buitenspel zetten en vecht, net als in het verleden, voor haar recht om zichzelf te kunnen zijn – een complexe, sterke, fantastische vrouw. Ze laat het er nu ook niet bij zitten.

Wanneer draait deze film nog meer?
Elke maandagmiddag wordt het filmprogramma van donderdag t/m woensdag bekend gemaakt en kunt u hier zien wanneer de film nog meer draait.

 

Deel op:

ook leuk

Film Joel Hopkins

Diane Keaton als rouwende weduwe die verliefd wordt op een dakloze man in Noord-Londen.

info Bestel
Film Justin Chadwick

Dit drama over de liefde tussen een schilder en de vrouw van een tulpenhandelaar speelt zich af in het...

info Bestel

Waar

Kelderzaal

Info

Land/jaar: Chili, 2017
Regie: Sebastián Lelio
Met: Daniela Vega, Amparo Noguera, Francisco Reyes, Luis Gnecco, Aline Küppenheim
Lengte: 105 minuten

Recensies

★★★★★ “Melodramatisch, dit verhaal over een transgender in hedendaags Chili? Zeker, maar de regisseur weet precies hoe hij zijn film moet laten zwieren. Je raakt betoverd door de...

★★★★ "De opening van het Chileense Una Mujer Fantástica is een prachtig sprookje voor volwassenen. De ontnuchtering komt vervolgens hard aan."

Nieuws

Voor nieuwsgierige filmliefhebbers hebben we drie verschillende cursussen in de aanbieding. In oktober start de eerste: Filmanalyse & premières. Filmdocent Mark Meuldijk graaft vol enthousiasme onder de oppervlakte van de premièrefilms. 
> Bekijk alle filmcursussen