Wolf and Sheep

Shahrbanoo Sadat Film / Drama

Shahrbanoo Sadat portretteert een klein dorpje in de Afghaanse bergen. In het dorp vertellen ze elkaar nog legendes om de wereld te verklaren, zoals die van de Kasjmir Wolf die op twee poten loopt.

In het afgelegen Afghaanse dorp waar de elfjarige Sediqa en Qodrat wonen, lijkt de tijd stil te staan. Mannen en vrouwen hebben eigen taken en mengen niet. Die segregatie begint al op jonge leeftijd als meisjes geiten hoeden en jongens wolven verdrijven met steenslingers. Maar Sediqa, die wordt buitengesloten omdat haar grootmoeder behekst zou zijn door een slang, wil liever met de jongens meedoen. En Qodrat wordt door zijn leeftijdgenoten gehoond omdat zijn moeder hertrouwt als derde vrouw van een bejaarde. De twee outcasts vinden troost in elkaars gezelschap, totdat de roddelende goegemeente zich er weer mee bemoeit. Ondertussen werpt de mythische Kashmir Wolf – half beest, half schikgodin – haar schaduw over het dorp.

Regisseur Shahrbanoo Sadat groeide op in een soortgelijk dorp. Ze brengt haar jeugd tot leven in een mix van etnografica en onderhuidse maatschappijkritiek, met een flinke dosis magisch realisme. Omdat de veiligheid in Afghanistan te wensen overliet, nam ze de film op in Tadzjikistan.

Wanneer draait deze film nog meer?
Elke maandagmiddag wordt het filmprogramma van donderdag t/m woensdag bekend gemaakt en kunt u hier zien wanneer de film nog meer draait.

460x 50_picl _v3Deze film kun je ook online bekijken. Met Picl kun je een selectie van ons filmaanbod online bekijken. Gewoon op je tv, tablet of telefoon. Op een moment dat het jou uitkomt.

> Bekijk 'Wolf and Sheep' online
Bekijk ons complete online filmaanbod

 

Deel op:

ook leuk

Film François Ozon

Een relatie beginnen met je psychiater: Chloé had het beter niet kunnen doen. Spannend en erotisch tegelijk met een...

info Bestel
Film Rama Burshtein

Een onconventionele en uiterst charmante romantische komedie over liefde en huwelijk in de Joodse gemeenschap.

info Bestel

Waar

Kelderzaal

Info

Land/jaar: AFG/DK/SWE/FR, 2016
Regie: Shahrbanoo Sadat
Met: Sediqa Rasuli, Qodratollah Qadiri, Amina Musavi
Lengte: 85 minuten

Recensies

★★★★ "De film volgt in observerende stijl een groepje jonge herderskinderen, ergens tussen neorealisme en mythe in."
"Door de ogen van outcasts Sediqa en Qodrat kijken we naar traditie, breuk...

★★★ ''Wat vooral blijft hangen is de allerlaatste minuut, die de mogelijk wat ingedutte toeschouwer met een even subtiele als venijnige klap wakker schudt.''

Nieuws

De beste zomerfilms vanaf het terras of vanuit je zelf meegenomen bank, kleedje of stoel. De laatste alweer is 31 augustus. Zing mee met ‘La La Land’!
> de toegang is gratis
> attend en nodig je vrienden uit via FB

Zeven voorstellingen, zeven nog onbekende theatermakers op zeven vrijdagen van zeven maanden; dat is onze serie Nieuwe Oogst. Vernieuwend, en ook nog eens gunstig geprijsd!