MARTIN SCORSESE KLASSIEKERS

In juli vertonen we in samenwerking met EYE re-releases van de beste films van Martin Scorsese.

> Klik op de titels voor meer info en kaartverkoop.

TAXI DRIVER (1976) 
“You talkin' to me?” Robert de Niro in de hoofdrol als de doorgedraaide taxichauffeur Travis Bickle, die het New York van de jaren zeventig zal zuiveren van alle dealers, pooiers en andersoortig gespuis. 

GOODFELLAS (1990)
Over de aantrekkingskracht van de maffia-lifestyle op een Iers-Italiaans jongetje in East Brooklyn.

RAGING BULL (1980)
Na het sentimentele Rocky (1976) was Scorseses rauwe verfilming van het levensverhaal van de legendarische bokser Jake La Motta even schrikken; blinde ambitie, na-ijver en een overkill aan testosteron.

Martin Scorsese
Martin Scorsese (1942), de regisseur van klassiekers als Taxi Driver, Raging Bull en The Wolf of Wall Street heeft in de loop van de tijd een uniek filmisch handschrift ontwikkeld. Opgegroeid als zoon van Italiaanse immigranten in Little Italy in New York, schetst hij in zijn films een enerverend beeld van dit hechte milieu waarin familie, geloof en vertrouwen centraal staan.

In deze wereld speelt de Italiaanse maffia een prominente rol. Schuld en boete zijn dan ook belangrijke thema’s in het oeuvre van Scorsese. De relaties van zijn personages – vaak met hoofdrollen voor soulmates Robert De Niro en Leonardo DiCaprio – zijn getekend door wantrouwen, angst en verraad. Geweld speelt een centrale rol, net als de zoektocht naar spiritualiteit.

 Martin -scorsese -banner

Deel op: