MARTIN SCORSESE KLASSIEKERS

We vertonen in samenwerking met EYE re-releases van de beste films van Martin Scorsese. 

> Klik op de titel voor meer info en kaartverkoop.

MA 14 AUG 20.45 UUR:
GOODFELLAS (1990)
Over de aantrekkingskracht van de maffia-lifestyle op een Iers-Italiaans jongetje in East Brooklyn.

DI 22 AUG 21.15 UUR:
TAXI DRIVER (1976)

Robert De Niro als de doorgedraaide taxichauffeur die het New York van de jaren zeventig zal zuiveren van alle dealers, pooiers en andersoortig gespuis.

tijdstip wordt nog bekend gemaakt
RAGING BULL (1980)
De boksfilm kent vele varianten, maar tot aan 'Raging Bull'  had niemand zo rauw en up-front de nobele kunst van de zelfverdediging in beeld gebracht.

Martin Scorsese
Martin Scorsese (1942), de regisseur van klassiekers als Taxi Driver, Raging Bull en The Wolf of Wall Street heeft in de loop van de tijd een uniek filmisch handschrift ontwikkeld. Opgegroeid als zoon van Italiaanse immigranten in Little Italy in New York, schetst hij in zijn films een enerverend beeld van dit hechte milieu waarin familie, geloof en vertrouwen centraal staan.

In deze wereld speelt de Italiaanse maffia een prominente rol. Schuld en boete zijn dan ook belangrijke thema’s in het oeuvre van Scorsese. De relaties van zijn personages – vaak met hoofdrollen voor soulmates Robert De Niro en Leonardo DiCaprio – zijn getekend door wantrouwen, angst en verraad. Geweld speelt een centrale rol, net als de zoektocht naar spiritualiteit.

 Martin -scorsese -banner

Deel op: