Previously Unreleased

In samenwerking met EYE Filmmuseum besteden we aandacht aan films die wél de selecties van prominente internationale festivals haalden, maar volgens ons onterecht de Nederlandse bioscopen niet bereikten. Onder de noemer ‘Previously Unreleased’ is deze zomer een aantal van deze films te zien. 

> Bekijk de website van EYE 

PROGRAMMA

Koza | Ivan Ostrochovský
SK CZ 2015, 75 minuten, Engels ondertiteld.
Nog één keer moet Koza, voormalige bokskampioen, de ring in om het geld te verdienen. De film werd geselecteerd voor tal van internationale festivals en genomineerd voor de European Film Award 2015 en de Best First Feature Award van de Berlinale.

Homo sapiens | Nikolaus Geyrhalter
CH DE AT 2016, 94 minuten, zonder dialoog
Documentairemaker Geyrhalter trok naar plekken waar geen mens meer is en filmde de terugkeer van de woeste aarde; aan het einde van het industriële tijdperk blijkt de natuur de sporen van menselijke aanwezigheid geruisloos te overwoekeren.

Body (Cialo) | Malgorzata Szumowska
PL 2015, 90 minuten, Engels ondertiteld.
Een patholoog-anatoom, zijn anorectische dochter en een vrouwelijke psychiater die haar seksualiteit ontkent: alle hoofdpersonen zijn in de ban van het lichaam. Bij de uitreiking van de European Film Awards kreeg ‘Body’ de People’s Choice Award.

Maudite poutine | Karl Lemieux
CA 2016, 91 minuten, Engels ondertiteld.
Om uit handen te blijven van een stel dealers keert punkmuzikant Vincent terug naar zijn geboortedorp in Quebec. Daar raakt hij met zijn broer verwikkeld in een spiraal van geweld. Dit speelfilmdebuut kreeg een nominatie op het filmfestival van Venetië (Venice Horizons Award for Best Film).

La helada negra | Maximiliano Schonfeld
AR 2015, 90 minuten, Engels ondertiteld.
Een sobere vertelling over hardwerkende boeren in de laagvlaktes van Argentinië. Hun oogst wordt bedreigd door de ‘zwarte vorst’, maar de mysterieuze verschijning van een mooie jonge vrouw doet de gewassen herstellen – is zij een wonder? 

Lily Lane | Benedek Fliegauf
HU/DE/FR 2016, 91 minuten, Engels ondertiteld.
De Hongaarse regisseur Bence Fliegauf (‘Just the Wind’) leverde een eigenzinnige mix af van roadmovie en bespiegeling over de zin van het leven, gezien door de magische ogen van een kind.

Safari | Ulrich Seidl
AT 2016, 91 minuten, Engels ondertiteld.
Een vakantiefilm over moord, zo noemt Ulrich Seidl zijn uiterst ongemakkelijke documentaire over de trofeejacht van blanke toeristen in Afrika. 

Deel op: