Verlanglijstje:

plastic flessen.jpg
plastic flessen.jpg

plastic vuilniszakken.jpg
plastic vuilniszakken.jpg

header-wcd.jpg
header-wcd.jpg

033 voor minder plastic

Een enorme plastic afvalberg, microplastics in de oceanen en de lichamen van mens en dier... Om hopeloos van te worden? De komende weken kun je zelf in actie komen! En De Lieve Vrouw doet mee.   

SEPTEMBER: Het Plasticdieet
Een maand lang zonder plastic. Durf jij het aan? De hele maand september staat in het teken van het Plasticdieet. Meld je aan op www.plasticdieet.nl en krijg een maand lang meer info, tips en tricks.

ZA 21 SEPT: WorldCleanUpDay
Een schone stad en leefomgeving, dat lukt niet zonder jouw hulp. Op WorldCleanUpDay wordt op verschillende locaties in de stad extra schoongemaakt. Wil je ook mee doen, en samen met je collega’s, buurtgenoten, vrienden- of sportclub aansluiten? Je bent van harte welkom! Lees er meer over op www.worldcleanupday033.nl 
Natuurlijk doen de medewerkers en vrijwilligers van De Lieve Vrouw mee en ruimen we zaterdag 21 september gezamenlijk zwerfafval op.

MA 14 OKT: Plastic Soep in de Eem 
Op maandag 14 oktober presenteert De Lieve Vrouw een actueel programma. Deskundigen, ondernemers én kunstenaars werpen een theatrale blik op het Plastic probleem in ‘Plastic Soep in de Eem’. Inspirerende initiatieven uit de stad komen aan het woord en laten de bezoekers zien hoe rijk Amersfoort al is aan initiatieven, die streven naar minder plastics en minder afval.