Verlanglijstje:

Slider 4.jpg
Slider 4.jpg

Flamenco Biënnale 2019

De Flamenco Biënnale Nederland is een tweejaarlijks internationaal dans- en muziekfestival in Amsterdam, Rotterdam, Den Haag, Utrecht, Eindhoven, Amersfoort, Maastricht en Antwerpen, met als kloppend hart de flamenco. In 2019 vindt het festival plaats van 18 jan t/m 10 feb. In het laatste weekend van januari (25 t/m 27 jan) strijkt het festival ook neer in De Lieve Vrouw met zowel muziek als dans.

NOCTURNO
LEONOR LEAL
VR 25 JAN

Leonor Leal (1980) zet alles dat ‘ons herinnert aan onze eigen hartslag’ in haar lichaam in beweging. Spieren, ritme, snaren en gitaar spannen samen tot een imponerende ritmiek. Ze maakte dit eerste solostuk met Maria Múñoz, een grote naam in de hedendaagse dans in Spanje. Dat belooft wat.BAROK & ORIËNT
MAARTEN ORNSTEIN, RHIMA KHCHEICH & MIKE FENTROSS
ZA 26 JAN

Een jazzmusicus, een Arabische zangeres en een barokklarinettist halen het allerbeste in elkaar naar boven tijdens deze grensoverschrijdende avond boordevol vindingrijke composities. Hun liefde voor muziek brengt hen van west naar oost en van oud naar nieuw.

EERBETOON AAN MICHAEL JACKSON
PETER KALB 'EL PERIQUÍN'
ZO 27 JAN

El Periquín (Peter Kalb) is een van de grootste flamencogitaristen van ons land. Nu waagt hij zich aan de erfenis van Michael Jackson. Een intiem, akoestisch eerbetoon met nummers als ‘Liberian girl’, ‘Leave me alone’ en ‘Smooth criminal', naast bewerkte nummers van zijn nieuwste cd ‘Para Siempre'.