Verlanglijstje:

Slider 1.jpg (1)
Slider 1.jpg (1)

Flamenco Biënnale 2019

De Flamenco Biënnale Nederland is een tweejaarlijks internationaal dans- en muziekfestival in Amsterdam, Rotterdam, Den Haag, Utrecht, Eindhoven, Amersfoort, Maastricht en Antwerpen, met als kloppend hart de flamenco. In 2019 vindt het festival plaats van 18 jan t/m 10 feb. In het laatste weekend van januari (25 t/m 27 jan) strijkt het festival ook neer in De Lieve Vrouw met dans, muziek én film.

NOCTURNO
LEONOR LEAL

VR 25 JAN

Leonor Leal (1980) zet alles dat ‘ons herinnert aan onze eigen hartslag’ in haar lichaam in beweging. Spieren, ritme en snaren spannen samen tot een imponerend ritme. Ze maakte dit solostuk met Maria Múñoz, een grote naam in de hedendaagse dans in Spanje. Dat belooft wat.

  • Met om 19.30 uur een inleidingMUWASHAHAT
RHIMA KHCHEICH, MIKE FENTROSS &
MAARTEN ORNSTEIN
ZA 26 JAN

Een jazzmusicus, een Arabische zangeres en een barokklarinettist halen het allerbeste in elkaar naar boven tijdens deze grensoverschrijdende avond boordevol vindingrijke composities. Hun liefde voor muziek brengt hen van west naar oost en van oud naar nieuw.

  • Met om 19.30 uur een inleiding

MICHAEL JACKSON TRIBUTE
PETER KALB 'EL PERIQUÍN'

ZO 27 JAN

El Periquín (Peter Kalb) is een van de grootste flamencogitaristen van ons land. Hij waagt zich aan de erfenis van Michael Jackson. Een intiem, akoestisch eerbetoon met nummers als ‘Leave me alone’ en ‘Smooth criminal', naast bewerkte nummers van zijn nieuwste cd.

  • Na afloop een informele meet & greet in het café

DOCUMENTAIRES & EXTRA'S

IMPULSO
EMILIO BELMONTE
ZA 26 JAN

In deze documentaire een aanstekelijk portret van flamencodanseres Rocío Molina. Zij combineert de flamencotraditie met nieuwe, experimentele dansvormen.

MATILDE CORAL. ACARICIANDO EL AIRE
PACO ORTIZ
ZO 27 JAN

Deze documentaire is een aangrijpend portret van de 81-jarige Matilde Coral. Een absolute must voor alle flamencoliefhebbers.

VR 25 JANUARI 19.15 & 20.10 UUR
POP-UP FLAMENCO


Een doorwinterd flamencoduo geeft flitsoptredens in het café als opwarmertje voor het festivalweekend. Bestel een lekker drankje aan de bar en geniet gratis van deze performance!