Verlanglijstje:

Amersfoort Jazz Podium.jpg
Amersfoort Jazz Podium.jpg

DO 23 T/M ZO 26 MEI RABOBANK AMERSFOORT JAZZ FESTIVAL

Rabobank Amersfoort Jazz Festival

DO 23 t/m ZO 26 MEI
Het jaarlijkse Rabobank Amersfoort Jazz Festival heeft een programma met alle denkbare vormen van jazz en is verrijkt met wereldmuziek. Bij dit festival tref je gevestigde namen, oude meesters én jong talent op binnen- en buitenpodia in de historische binnenstad van Amersfoort.

Hieronder een overzicht van de optredens in De Lieve Vrouw. Voor de openingsavond kosten tickets € 10,-. Bij de rest van het programma kun je zonder ticket binnenlopen. Bekijk het totale programma op www.amersfoortjazz.nl  

DO 23 MEI (OPENINGSAVOND)
20.00 - 21.15 UUR: CHICUELO & MARCO MEZQUIDA
De Spaanse meesterpianist Marco Mezquida maakt internationaal furore en beschouwt Amersfoort Jazz als zijn tweede thuis. Op de openingsavond speelt hij in duo met de bejubelde flamenco gitarist en Goya Award-winnaar Chicuelo.
21.45 - 23.00 UUR: TRIBUTE TO DEXTER GORDON
Saxofonist Dexter Gordon (1923 - 1990) trad in de jaren 60 op in Amersfoort. In aanwezigheid van zijn vrouw Maxine, brengen zijn drummer Eric Ineke, saxofonisten Sjoerd Dijkhuizen en jong talent Gideon Tazelaar en International Artist in Residence Deborah Brown een ode aan deze jazzlegende.

VR 24 MEI
20.15 - 00.15 UUR: SENA PERFORMERS INTERNATIONAL JAZZ LAUREATE FESTIVAL
Internationale talenten die excelleerden tijdens toonaangevende muziekcompetities presenteren zich in een programma vol exotische world jazz, met zangeres Wanda Baloyi (Zuid-Afrika), drummer Alex Hirlian (Australië) en YouTube-sensatie SaXPackGirl (Thailand).

ZA 25 MEI
13.15 - 15.00 UUR: ROUND MIDNIGHT
Bekijk de Amerikaans-Franse jazzfilm ‘Round Midnight’ (1986) met een indrukwekkende hoofdrol voor de Amerikaanse jazzlegende Dexter Gordon die voor zijn rol een Oscarnominatie voor beste mannelijke hoofdrol ontving. Met inleiding door jazzhistorica Maxine Gordon, de vrouw van Dexter.
20.00 - 23.30 UUR FOCUS NIGHT: WORLD JAZZ FROM ISRAEL
Avontuurlijke jazz, met de traditionele smaken van de Levant met Subtext (Gadi Lehavi & Yoav Eshed), Amit Friedman Quintet, Shalosh en de wereldreizende zangeres Tula Ben Ari.

ZO 26 MEI
11.00 - 18.30 UUR: SENA PERFORMERS INTERNATIONAL JAZZ LAUREATE FESTIVAL
Internationale talenten die excelleerden tijdens toonaangevende muziekcompetities presenteren zich in een afwisselend en verrassend concertprogramma. Met o.a. het Dmitry Ilugdin Trio (Rusland), Cazzip (Turkije), JazzyBIT (Roemenië) en Claire Parsons & Eran Har Even Duo (Luxemburg/Israël).