Verlanglijstje:

Amersfoort Jazz Podium.jpg
Amersfoort Jazz Podium.jpg

DO 14 T/M ZO 17 MEI RABOBANK AMERSFOORT JAZZ FESTIVAL

Rabobank Amersfoort Jazz

Van levende legendes tot jong talent; maak je op voor vier dagen jazz van over de hele wereld! Op 18 podia in de stad vind je in een weekend ruim 300 artiesten. Ook op het podium van De Lieve Vrouw zie je het hele weekend de meest dynamische festivalconcerten. De meeste zijn gratis toegankelijk, alleen voor de openingsavond heb je tickets nodig. Bestel ze op tijd!

Hieronder een overzicht van de optredens in De Lieve Vrouw. Voor de openingsavond kosten tickets € 10,-. Bij de rest van het programma kun je zonder ticket binnenlopen. Bekijk het totale programma op www.amersfoortjazz.nl  

DO 14 MEI 20.00 - 23.30 UUR
OPENINGSAVOND 
Een aansprekende en unieke openingsavond, deze double bill. In ‘Alto for Two’ spelen Kika Sprangers en Irene Reig het dak eraf met hun saxofoons en daarna kun je genieten van een ‘Tribute to Art Bakey’ door nationale en internationale muzikanten.

  • Koop tickets voor de openingsavond 

VR 15 MEI 20.15 - 23.30 UUR
SENA PERFORMERS INTERNATIONAL JAZZ LAUREATE FESTIVAL
Jonge finalisten van muziekcompetities spelen zich internationaal in de kijker. Naast de winnaar van de Dutch Jazz Competition tref je de betoverende Poolse pianiste Kasia Pietrzko en de bloedstollende Hongaarse multi-instrumentaliste Petra Várallyay.
> Toegang gratis, vrije inloop

ZA 16 MEI 13.00 - 14.00 UUR
FILM: DE TREIN NAAR HOLLAND
Omdat de focus tijdens deze editie van het Jazz festival op jazz uit Hongarije ligt, kun je deze film komen kijken over de ca. 150.000 kinderen die in de Lage Landen kwamen aansterken na de Eerste Wereldoorlog.
> Toegang gratis, vrije inloop

ZA 16 MEI: 20.15 - 23.30 UUR
FOCUS ON WORLD JAZZ FROM HUNGARY
Alle elementen van de Magyaarse jazz komen naar voren: lyriek, betoverende mystiek, meeslepende ritmiek, vermengd met folklore en Béla Bartók. Met uiteraard alleen Hongaarse artiesten: het Veronika Harcsa Quartet, het Péter Sárik Project en het Petra Várallyay Trio.
> Toegang gratis, vrije inloop

ZO 17 MEI 13.00 - 17.00 UUR
SENA PERFORMERS INTERNATIONAL JAZZ LAUREATE FESTIVAL
Moderne improvisaties van dynamische laureaten: saxofoniste Flora Carbo, afgewisseld met vurige zang van de Zuid-Afrikaanse Keorapetse Kolwane en Daniëlla Hart en tot slot de mix van jazz, pop en latin door Laura Marti uit de Oekraïne.
> Toegang gratis, vrije inloop