Ongestoord genieten met een paar regels

In De Lieve Vrouw staat ongestoord genieten voorop. Om dat voor iedereen mogelijk te maken hebben we een aantal huisregels.

Eten & drinken in de zalen
Bij filmvertoningen mogen drankjes uit ons theatercafé mee naar binnen in de zaal. Etenswaren zijn niet toegestaan. Bij theatervoorstellingen zijn ook drankjes niet toegestaan. Uiteraard ben je voor en na de voorstellingen (en evt. in de pauze) van harte welkom in ons theatercafé!

Vrije keuze in zitplaatsen
Bij De Lieve Vrouw zit je altijd eersterangs en daarom geldt in alle zalen een 'vrije zit'. Dit houdt in dat je zelf je stoel uit kunt kiezen nadat de deuren van de zalen geopend zijn.

Op tijd aanwezig
Na aanvang van de film- en theatervoorstellingen kun je helaas niet meer naar binnen omdat dit het publiek (en evt. de artiesten) teveel stoort.

Mobiele telefoons & camera's
Zet tijdens de voorstellingen je mobiele telefoon uit of op vliegtuigmodus. Als je hem alleen op stil zet, kan hij alsnog gaan storen met de apparatuur in onze zalen. Het maken van foto's, beeld- en geluidsopnamen is zonder toestemming niet toegestaan.

Oud genoeg voor de voorstelling?
De leeftijdsgrens bij jeugdtheater- en filmvoorstellingen is zorgvuldig bepaald, zodat de voorstelling precies grappig, leuk of interessant genoeg is voor het jonge publiek. We vragen ouders/begeleiders deze grens te hanteren. Baby’tjes kunnen helaas niet naar binnen.  

  • De leeftijdsgrens voor jeugdtheater staat bij elke voorstelling aangegeven.
  • De leeftijdsgrens bij (jeugd)films wordt aangegeven met de kijkwijzersymbolen. www.kijkwijzer.nl

Bezoekersvoorwaarden
Mag een theater een bezoeker de toegang weigeren na aanvang van een voorstelling of concert? Mag een podium kaarten ongeldig maken die niet bij het podium gekocht zijn maar bij een secondary ticketer? Kan een bezoeker kaarten ruilen of retourneren? Al deze zaken worden geregeld in de Algemene bezoekersvoorwaarden. Wij hanteren bezoekersvoorwaarden van de VSCD (Vereniging van Schouwburg- en Concertgebouwdirecties).