Club Zero

Club Zero

Zes leerlingen op een privéschool nemen een cursus ‘Bewust Eten' wel héél serieus, met schokkende gevolgen.

Plaats van handeling is een exclusieve privéschool voor tieners uit rijke families. De leerlingen zelf, in hun uniform van geel T-shirt en korte broek, spreken bekakt. De directrice, mevrouw Dorset (Sidse Babett Knudsen), is trots op haar dynamische, vooruitstrevende school. Zij heeft onlangs een charismatische nieuwe lerares aangenomen, mevrouw Novak (Mia Wasikowska), die haar eigen merk gezonde thee op de markt brengt en een cursus ‘Bewust Eten’ geeft. Dit is een cursus mindfulness en meditatie gericht op het verminderen van de verspillende en schadelijke manier waarop we ons tegoed doen aan bewerkte voedingsmiddelen. Leerlingen kunnen studiepunten krijgen voor wat een...

Plaats van handeling is een exclusieve privéschool voor tieners uit rijke families. De leerlingen zelf, in hun uniform van geel T-shirt en korte broek, spreken bekakt. De directrice, mevrouw Dorset (Sidse Babett Knudsen), is trots op haar dynamische, vooruitstrevende school. Zij heeft onlangs een charismatische nieuwe lerares aangenomen, mevrouw Novak (Mia Wasikowska), die haar eigen merk gezonde thee op de markt brengt en een cursus ‘Bewust Eten’ geeft. Dit is een cursus mindfulness en meditatie gericht op het verminderen van de verspillende en schadelijke manier waarop we ons tegoed doen aan bewerkte voedingsmiddelen. Leerlingen kunnen studiepunten krijgen voor wat een vrij weinig veeleisende discipline lijkt te zijn. Een jongen kan het volgende jaar zelfs in aanmerking komen voor een gratis studiebeurs.

De evangelische passie van mevrouw Novak voor het onderwerp betovert vijf leerlingen in haar klas. Dan vertelt ze hen dat ze de geheime bevoorrechten zijn die de kern van haar revolutionaire Club Zero zullen vormen, jonge mensen die zullen overleven op helemaal geen voedsel. De directrice en de ouders van de leerlingen krijgen pas door wat er aan de hand is als het eigenlijk al te laat is.

Lees meer
Genre drama
Taal Engels, Frans
Duur 110 minuten
Land Oostenrijk, Duitsland, Frankrijk, Verenigd Koninkrijk, 2024
Cast Mia Wasikowska, Sidse Babett Knudsen, Amir El-Masry, Elsa Zylberstein, Mathieu Demy
Kijkwijzer

Bestel je tickets voor vandaag

Kies en bestel

Sluiten
ma
20 mei
wo
22 mei

Altijd op de hoogte blijven

Mis niets meer en meld je aan voor het laatste nieuws, programma & ticketverkoop!
Meld mij aan