Cultuureducatie

Met je klas naar De Lieve Vrouw

Filmeducatie Theatereducatie

De Lieve Vrouw heeft onderwijsprogramma’s die aansluiten bij de belevingswereld van kinderen en jongeren en die hun blik op onze (beeld)cultuur en de wereld verruimen. Je kunt bij ons terecht voor film- en theaterprogramma’s op alle niveaus van het primair, voortgezet, speciaal onderwijs en het mbo.

Wil je graag met je klas een voorstelling bezoeken of deelnemen aan een project? De Lieve Vrouw denkt graag mee over de invulling van programma’s en projecten die passen bij jouw school, het onderwijsniveau en de talenten van de leerlingen.

Neem contact op

Film is overal!

Film is overal!

Vooral kinderen en jongeren kijken, maken en delen film en beeld vaak in hoog tempo. Naast gesproken en geschreven taal, is film inmiddels dé manier waarop communicatie plaatsvindt. Door middel van film leren kinderen en jongeren zichzelf, elkaar en de wereld kennen en ontwikkelen ze zichzelf.

De Lieve Vrouw vindt dat onze huidige samenleving gebaat is bij kritische (beeld)kijkers én creatieve makers. Onze educatieve programma’s zorgen ervoor dat kinderen en jongeren beeldtaal leren ‘lezen’, maken én begrijpen.

Wij werken voor ons filmeducatieprogramma samen met diverse partners zoals EYE Filmmuseum, NEOS Cultuuronderwijs en Bibliotheek Eemland.

De Lieve Vrouw is penvoerder van Filmhub Midden. Zij maken zich sterk om film een structurele plek te geven in het funderend (primair, voortgezet en speciaal) onderwijs in de provincie Utrecht en Flevoland.

Overzicht filmeducatie

Primair onderwijs

primair en speciaal basisonderwijs

Ga naar aanbod

Voortgezet onderwijs

voortgezet (speciaal) onderwijs

Ga naar aanbod

Middelbaar beroepsonderwijs

middelbaar beroepsonderwijs

Ga naar aanbod

Theatereducatie

Theatereducatie

Theater kan veel meer zijn dan alleen maar een leuk uitje. Het is bijvoorbeeld bij uitstek een middel om actuele thema’s eens op een andere manier te belichten. Theater verruimt je blik en dat willen we ook jongeren graag laten ervaren. Daarom maak De Lieve Vrouw zich hard voor theatereducatie.

Met onze programma’s en voorstellingen sluiten we uiteraard aan bij het onderwijscurriculum van diverse vakken, voor alle niveaus van het voortgezet onderwijs en het mbo. Dit doen we bij voorkeur in samenwerking met makers uit de stad en landelijke en lokale culturele instellingen. We hebben altijd leuke, interessante, grappige of vreemde voorstellingen voor jongeren. Leuker dan dit wordt leren niet!

Benieuwd naar de mogelijkheden? Neem contact op met Ingrid Melman.

Neem contact op

“De Leerlingen deden super goed mee, hadden leuke antwoorden en verrassende vragen. Dit is zo ontzettend leuk om te doen.”

Vakdocent over Verhalen met een staartje 

“Ik wist niet dat mijn leerlingen dit in zich hadden. Het programma zit dan ook erg goed in elkaar."

Leerkracht groep 5-6 (sbo) over Raar maar Waar 

“Ik vond het echt een succes! De docent hielt de groep goed aan de gang.”

Docent mavo 3, Corderius College

Ben je geïnteresseerd of heb je vragen?

Neem gerust contact op met onze coördinator filmeducatie, Marije Hofland. Zij denkt graag met je mee.

  • marijehofland@lievevrouw.nl
  • 033 - 422 65 69

Altijd op de hoogte blijven

Mis niets meer en meld je aan voor het laatste nieuws, programma & ticketverkoop!
Meld mij aan