• Week van de Creatieve AI

Ghost Box

Duda Paiva Company

Ghost Box

Wat als je de mogelijkheid had om alles aan jezelf te veranderen, perfectie te bereiken, of zelfs onsterfelijk te worden? Zou je die kans grijpen, zelfs als dat betekent dat je alles moet opgeven wat je menselijk maakt?

Ghost Box is een modulaire walk-through voorstelling: je verplaatst je door een post-apocalyptische wereld waarin het mens-zijn ter discussie wordt gesteld. In plaats van op natuurlijke wijze geboren te worden, wordt de mens ontworpen door een futuristisch systeem dat de perfecte neo-human creëert: eeuwig jong, oneindig gemodificeerd en met kunstmatig gegenereerde gevoelens, zoals geluk, mislukking en vrijheid. Ghost Box is een mix van schuimrubberen sculpturen, hiphopdans en technologie. Het unieke vocabulaire van Duda Paiva Company creëert visuele poëzie.

Zeer geschikt voor jongeren (12+): de sci-fi-wereld is herkenbaar uit games en films.

Genre jongeren, beeldend
Speeldata vr 24 mei 2024
Locatie De Lieve Vrouw, Theaterzaal
Website www.dudapaiva.com
Tickets € 16,00
Concept en regie Duda Paiva
Spel Josse Vessies, Yordana Rodriguez
Muziek & video Wilco Alkema
Te zien met We are Public-pas

Nagesprek met Josse Vessies

Na afloop van de voorstelling neemt danser, choreograaf en digitaal kunstenaar Josse Vessies het publiek mee naar de toepassingen van AI, zowel het gebruik in de voorstelling als in het algemeen als theatermaker. Naast dat Josse ingaat op de ontwikkelingen in het veld, laat hij ook veel zien hoe AI ingezet kan worden. Josse onderzoekt met zijn Nobody's Company in oprichting, de mogelijkheden van nieuwe technologische toepassingen in de podiumkunsten. Een zoektocht naar een nieuwe beeldcultuur waarin de narratieve relatie menselijke en digitale vormen leidend zijn.

Bestel tickets

vr 24 mei 2024
20:30

The making of

Altijd op de hoogte blijven

Mis niets meer en meld je aan voor het laatste nieuws, programma & ticketverkoop!
Meld mij aan