Hypnosen

Hypnosen

Millennial-stel André (type streber) en Vera (type volgzaam) pitchen hun nieuwste app. Dit verloopt voorspoedig - totdat Vera een hypnotherapeut raadpleegt.

André en Vera zijn er zeker van: ze gaan de wereld veroveren met hun nieuwe, revolutionaire gezondheidsapp voor vrouwen. Voordat ze hun startup kunnen presenteren aan potentiële investeerders moeten ze eerst een intensief trainingsprogramma volgen. Omdat Vera van haar rookverslaving wil afkomen – roken past niet echt lekker bij de inhoud van hun app – besluit ze onder hypnose te gaan. De sessie vindt een dag voor de start van het trainingsweekend plaats en heeft verstrekkende gevolgen. De eerst zo volgzame Vera ontpopt zich tot een ongeremd projectiel. Geen denken aan dat ze zich nog naar de maatschappelijke verwachting van...

André en Vera zijn er zeker van: ze gaan de wereld veroveren met hun nieuwe, revolutionaire gezondheidsapp voor vrouwen. Voordat ze hun startup kunnen presenteren aan potentiële investeerders moeten ze eerst een intensief trainingsprogramma volgen. Omdat Vera van haar rookverslaving wil afkomen – roken past niet echt lekker bij de inhoud van hun app – besluit ze onder hypnose te gaan. De sessie vindt een dag voor de start van het trainingsweekend plaats en heeft verstrekkende gevolgen. De eerst zo volgzame Vera ontpopt zich tot een ongeremd projectiel. Geen denken aan dat ze zich nog naar de maatschappelijke verwachting van haar vrouw-zijn gaat schikken. Haar gedragsverandering kan niet op een ongeschikter moment komen. Hoe gaan ze zo ooit een investeerder vinden..?

Regisseur Ernst De Geer zoomt in op conflicterende belangen tussen werk en relatie en op de openheid die we als pose aannemen om onszelf maar zo authentiek en eigenzinnig mogelijk in de markt te zetten. Nu Vera plotseling zeer recht-door-zee is, krijgt haar vriend en compagnon André een koekje van eigen deeg. Waar hij aanvankelijk de regie nam, krijgt hij nu zijn eigen ‘mansplaining’-­bedrijfsethos als een boemerang terug naar zijn hoofd geslingerd.

Hypnosen is een geestige en scherpe satire op de moderne obsessie met zelfverwezenlijking. Van iemand houden betekent zeker willen helpen de ander de meest ware versie van zichzelf te vinden. Maar wat als die versie niet meer zo aangenaam is voor jezelf?

Lees meer
Genre komedie, satire
Taal Noors, Zweeds, Engels
Duur 98 minuten
Land Zweden, Noorwegen, 2023
Cast Herbert Nordrum, Asta Kamma August, Andrea Edwards
Kijkwijzer
Picl Bekijk op Picl

Bestel je tickets voor vandaag

Kies en bestel

Sluiten
ma
20 mei

Altijd op de hoogte blijven

Mis niets meer en meld je aan voor het laatste nieuws, programma & ticketverkoop!
Meld mij aan