Poor Things

Poor Things

Bella is een experiment, tot leven gewekt door een waanzinnige wetenschapper. Een absurdistisch, feministisch, Frankensteinisch-avontuur.

Emma Stone (Bella) slaat op hol in Poor Things, een film die we het beste kunnen beschrijven als een moderne versie is van Frankenstein. Bella Baxter is een jonge vrouw die weer tot leven is gewekt door de briljante en onorthodoxe wetenschapper Dr. Godwin Baxter (Willem Dafoe, met een hoop make-up). Maar Bella is nog steeds een ‘work in progress’. Ze leeft een beschermd bestaan bij Baxter en mist kennis over de wereld om haar heen. Ze is echter leergierig en wil er meer over te weten. Daarom gaat ze er vandoor met Duncan Wedderburn (Mark Ruffalo), een gladde en...

Emma Stone (Bella) slaat op hol in Poor Things, een film die we het beste kunnen beschrijven als een moderne versie is van Frankenstein. Bella Baxter is een jonge vrouw die weer tot leven is gewekt door de briljante en onorthodoxe wetenschapper Dr. Godwin Baxter (Willem Dafoe, met een hoop make-up). Maar Bella is nog steeds een ‘work in progress’. Ze leeft een beschermd bestaan bij Baxter en mist kennis over de wereld om haar heen. Ze is echter leergierig en wil er meer over te weten. Daarom gaat ze er vandoor met Duncan Wedderburn (Mark Ruffalo), een gladde en losbandige advocaat. Ze beleven wervelende, en vaak vermakelijke, avonturen. Bevrijd van de vooroordelen van haar tijd, wil Bella opkomen voor gelijkheid en bevrijding.

Laat het aan Yorgos Lanthimos (The Favourite, The Lobster) om zijn eigen, hedendaagse doch bizarre, Frankenstein-film te maken. Deze Griekse absurdist gooit al jaren hoge ogen met zijn originele films, waardoor we hem met recht het stempel ‘auteur’ geven. Poor Things werd geproduceerd door Emma Stone die een geweldige hoofdrol neerzet - ze maakt van Bella een personage waar je écht van gaat houden. Bella omarmt het leven, en alles wat het haar, seks, eten, muziek en reizen, te bieden heeft. Komt dat zien.

Lees meer
Genre komedie, drama
Taal Engels
Duur 141 minuten
Land VS, 2023
Cast Emma Stone, Willem Dafoe, Mark Ruffalo

Bestel je tickets voor vandaag

Kies en bestel

Sluiten
di
5 mrt.
wo
6 mrt.

Altijd op de hoogte blijven

Mis niets meer en meld je aan voor het laatste nieuws, programma & ticketverkoop!
Meld mij aan