Verlanglijstje:

Rafiki_st_4_jpg_sd-high.jpg
Rafiki_st_4_jpg_sd-high.jpg

In thuisland Kenia mocht 'Rafiki' bijna niet worden vertoond. Wat vind jij?

Mirai_st_2_jpg_sd-high.jpg
Mirai_st_2_jpg_sd-high.jpg

'Mirai' kreeg een Oscarnominatie voor de Beste Animatiefilm

Broers_st_10_jpg_sd-high_Photo-by-Nick-Helderman.jpg
Broers_st_10_jpg_sd-high_Photo-by-Nick-Helderman.jpg

In 'Broers' volg je de broers Lucas en Alexander op een roadtrip door Frankrijk

Met je klas naar De Lieve Vrouw

De Lieve Vrouw biedt het onderwijs programma’s die aansluiten bij de belevingswereld van jongeren en die hun blik op onze (beeld)cultuur en de wereld verruimen. Je kunt bij ons educatieteam terecht voor zowel film- als theatereducatieve programma’s voor alle niveaus van het voortgezet onderwijs en het mbo.  

Met leerlingen naar de film
Is een film alleen een mooi of leuk verhaal? Of wil de maker meer vertellen? En hoe werkt dat dan? Dit zijn een paar vragen waar je met je klas bij stil staat. Of misschien gaan jullie wel zelfgemaakte films bespreken! Het kan allemaal bij De Lieve Vrouw.

Met leerlingen naar theater
Ook dit seizoen hebben we interessante, leuke en actuele voorstellingen voor jongeren. Alle voorstellingen sluiten aan bij het vak CKV, sommige hebben ook aansluiting met andere vakken.

Wil je graag komen met je klas? De educatiemedewerker van De Lieve Vrouw denkt graag mee over de invulling van programma’s en projecten die passen bij de school, het onderwijsniveau en de talenten van de leerlingen. We kunnen ook een rol vervullen bij nascholingsprogramma’s voor docenten.

KUNSTEDUCATIE VOOR MBO

De Lieve Vrouw en ROC Midden Nederland maken in 2019 kunsteducatie toegankelijk voor studenten in het mbo.

Docentenmiddag filmeducatie - geannuleerd

Hoe zet je een les op rond het medium film? Hoe laat je leerlingen kritisch kijken? Het is maar een greep uit de onderwerpen die aan bod komen tijdens deze netwerkbijeenkomst in De Lieve Vrouw i.s.m. Scholen in de Kunst.

  • Docentenmiddag geannuleerd
  • Woensdag 25 september 2019
  • 15.00 - 18.00 uur - € 35,00