Word vrijwilliger!

Zonder vrijwilligers geen De Lieve Vrouw! Zo'n 70 à 80 vrijwilligers zorgen er samen voor dat het onze bezoekers aan gastvrijheid en kwalitatieve film- en theatervertoningen niets ontbreekt.

Bekijk functies

Word jij onze nieuwe vrijwilliger?

Als vrijwilliger kun je binnen verschillende teams je bijdrage leveren en word je altijd ondersteund door onze medewerkers. Je vormt al snel een club met je collega's, leert nieuwe mensen kennen, wordt opgeleid, en geniet daarnaast natuurlijk van de mooiste films en voorstellingen. Waar gaat jouw voorkeur naar uit?

Welke functie past jou?

Servicebalie

Je bent het eerste aanspreekpunt van onze bezoekers. Je beantwoordt vragen aan de servicebalie of telefonisch en verkoopt tickets voor film- en theatervoorstellingen.

Een klant- en servicegerichte instelling en goede contactuele eigenschappen zijn in deze functie belangrijk. Het kan ineens druk zijn aan de servicebalie. Het is daarom belangrijk dat je kalm blijft wanneer je onder druk staat. Verder is het van belang dat je goed overweg kan met een computer en computerprogramma’s. Als het rustig is aan de servicebalie kan er gevraagd worden of je lichte administratieve taken wilt oppakken. Om je routine met het ticketsysteem op peil te houden werk je minimaal driediensten per maand, waarvan in ieder geval één dienst in het weekend.

Het rooster voor de servicebalie heeft de volgende diensten:
Maandag 18.00 uur tot ± 21.30 uur
Dinsdag t/m zondag 11.00 uur tot 14.30 uur
Dinsdag t/ zondag 14.30 uur tot 18.00 uur
Dinsdag t/m zondag 18.30 uur tot ± 21.30 uur

Een avonddienst duurt tot aan de start van de laatste film, zo rond 21.30 uur.

Filmondersteuning

De Lieve Vrouw vertoont ruim 10 films per dag, 364 dagen per jaar film. Daar kunnen we je hulp bij gebruiken. We hebben binnen het filmteam twee soorten diensten:

Filmondersteuning
Je zorgt voor nette publieksruimten, ontvangt bezoekers, scant tickets en treedt op bij eventuele incidenten. Je kijkt zelf tijdens je dienst niet naar de films omdat je in functie bent voor meerdere zalen tegelijk. Een klant- en servicegerichte instelling en goede contactuele eigenschappen zijn in deze functie belangrijk. Tijdens je dienst is er altijd een floormanager aanwezig die je kan helpen.

Het rooster voor filmondersteuning heeft de volgende diensten:
Dinsdag t/m zondag 13.30 uur - 17.00 uur
Maandag t/m zondag 18.00 uur - 22.00 uur.

Film-opstart
In deze functie draag je, naast bovengenoemde werkzaamheden, ook zorg voor de opstart van de filmzaal, de projectie van de films en de juiste klimaatbeheersing in de zalen. Affiniteit met elektrische apparaten is dan ook gewenst. Tijdens deze dienst is er geen floormanager aanwezig die je kan helpen en werk je zelfstandig.

Het rooster voor filmopstart heeft de volgende diensten:
Dinsdag t/m zondag 11.00 uur - 13.30 uur

Beheerder theater

Als beheerder bij theatervoorstellingen zorg je ervoor dat alles rondom de voorstelling goed verloopt. Je controleert de kleedruimte, publieksruimtes en nooduitgangen op netheid en veiligheid, scant tickets en begeleidt het publiek (zeker bij mindervaliden). Je woont de voorstelling bij en grijpt in bij incidenten. Het is belangrijk dat je een service-verlenende instelling en een natuurlijk overwicht hebt en over goede contactuele eigenschappen beschikt. Tijdens je dienst is er altijd een floormanager aanwezig die je kan helpen.

De theatervoorstellingen vinden doorgaans plaats vanaf donderdagavond tot en met zondagmiddag. Als beheerder ben je 1,5 uur voor aanvang van de voorstelling aanwezig. We bieden ook schoolvoorstellingen aan, deze vinden doordeweeks, in de ochtend of middag, plaats.

Film- en theaterpromotie

Bij de afdeling Publiciteit & Marketing is vrijwillige inzet ook mogelijk. In deze functie draag je bij aan de publicitaire uitingen van De Lieve Vrouw. Dat kan bijvoorbeeld als tekstschrijver voor onze website, maar ook als verspreider van flyers, posters e.d. Denk je een bijdrage te kunnen leveren, neem dan contact met ons op.

Vrijwilligersvoordeel

Vrijwilligersvoordeel

Als vrijwilliger werk je minimaal drie diensten ( zo'n 12 uur) per maand. Je kunt deze zelf indelen, zowel doordeweeks als in het weekend. Ideaal dus om te combineren met werk of studie.

Met je vrijwilligerspas kun je gratis naar films en voorstellingen. Na afloop een beetje reclame maken gaat vast vanzelf. Als vrijwilliger ben je namelijk al snel onze grootste ambassadeur.

Vrijwilliger worden

“Gemotiveerde vrijwilligers maken een menselijke organisatie.

Marijke
vrijwilliger promotie

“Dit is voor mij geen werk, maar genieten van blije mensen en de geweldige sfeer.

Lizebeth
vrijwilliger servicebalie

“Heerlijk om even in een andere wereld te zijn met inspirerende mensen.

Betty
vrijwilliger servicebalie

Vrijwilligersbeleid

Klik op onderstaande link om het vrijwilligersbeleid van De Lieve Vrouw te lezen.

Lees verder

Ja, ik wil vrijwilliger worden bij De Lieve Vrouw

Vul het contactformulier hieronder in en we nemen zo snel mogelijk contact met je op.

Meer weten of interesse?

Neem contact op met Lennart Bakker, coördinator vrijwilligers & publieksservice

  • lennartbakker@lievevrouw.nl
  • 033 - 422 65 64 (ma., di. of do.)

Altijd op de hoogte blijven

Mis niets meer en meld je aan voor het laatste nieuws, programma & ticketverkoop!
Meld mij aan