Movies that Matter in Amersfoort

Movies that Matter in Amersfoort

Vanaf 22 maart vind het jaarlijkse Movies that Matter-festival weer plaats in Den Haag. Maar niet alleen daar, want in De Lieve Vrouw zie je ook een selectie van het programma. Drie bijzondere titels, over het waarborgen van een rivier in Nieuw-Zeeland, de permanente spagaat van het Taiwanese staatshoofd, en een man met een missie: zoveel mogelijk dieren redden uit een door oorlog verscheurd Oekraïne.

Dat is nog niet alles: op 11 maart vertonen we Photophobia (ook een Movies That Matter-titel), een documentaire over Oekraïense kinderen die schuilen en inmiddels leven in het metrostation van Kharkiv. Voor deze kinderen staat licht synoniem voor gevaar, raketten en verwoesting.

Bij die vertoning is een nagesprek met Hielke Zantema, georganiseerd door de vrijwilligers van de werkgroep Amnesty Amersfoort. Hielke is lid van het rampenbestrijdingsteam van ZOA en is in Oekraïense dorpen geweest waar 80 tot 90 procent van de gebouwen verwoest is. Daar wonen nog mensen, want lang niet iedereen heeft de mogelijkheid om te vluchten. Het is volgens Hielke niet te bevatten hoe het is als je de gebombardeerde woonwijken, scholen en ziekenhuizen ziet.

Special agenda

Altijd op de hoogte blijven

Mis niets meer en meld je aan voor het laatste nieuws, programma & ticketverkoop!
Meld mij aan